Ege Üniversitesi URAP başarısını sürdürdü

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyette bulunan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı’nın 2024-2025 Türkiye sıralaması açıklandı.

Türkiye’deki 190 üniversitenin analiz edildiği raporda başarısını sürdüren Ege Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasında 8’inci, genel sıralamada 10’uncu tıp fakültesi olan yükseköğretim kurumları içinde ise 7’inci oldu. Sıralamada Ege Üniversitesi makalede 150, atıfta 151, bilimsel dokümanda 151, doktorada 162, öğretim üyesi başına düşen öğrencide 62, Uluslararası iş birliğinde 88, yurt içi iş birliğinde 60, TÜBİTAK projelerinde ise 33 puan toplayarak toplamda 856 puana ulaşmayı başardı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akreditasyona sahip öğrenci odaklılıkta ödüllü, araştırma üniversitemiz bir yandan eğitim öğretim ve araştırma geliştirme faaliyetlerini sürdürürken bir yandan da bilimsel üretimine devam ediyor. URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından hazırlanan ulusal sıralamada üniversitemiz, devlet üniversiteleri arasında 8’inci, tıp fakültesi olan yükseköğretim kurumları içinde  7’inci, genel sıralamada ise 10’uncu sırada yer aldı. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra dünyanın önde gelen yükseköğretim kuruluşlarından birisi olma hedefiyle akademik faaliyetlerimizi, eğitim, bilim, teknoloji ve girişimcilik temelli sürdüreceğiz.  Cumhuriyetin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklandığımız bu süreçte ülkemizin öncü bir araştırma üniversitesi olarak bilimsel çalışmalarımızı daha nitelikli hale getirip, hem literatüre hem de insanlığın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Akademik çalışmalarıyla bilim üretme motivasyonumuza katkı sunan mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

URAP 2024-2025 Türkiye sıralamasında 190 üniversite yer aldı. Bu yıl, üniversitelerin akademik performansını özetleyen URAP 2024-2025 Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayımladığı veriler kullanıldı. URAP Türkiye sıralamasında, öğretim üyesi başına düşen makale, atıf, toplam bilimsel doküman, uluslararası ortak makale, yurt içi ortak makale ile TÜBİTAK’tan alınan proje sayıları ve makale, atıf ve doktora öğrenci oranı gibi göstergelere yer verildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu